Om rätten
Mellan varven kan man glömma bort hur fantastiskt gott det är med sallad. Här har vi härligt krispig klassisk sallad som för tankarna till den soliga övärlden.
Vi har lagt till PureRice för att få salladen ännu matigare. PurePasta ris är fiberrikt och fiber håller oss mätt längre och därför passar det perfekt att lägga till i en sallad.
Grekisk sallad är perfekt att servera till grillat, till korv, till fisk eller äta som den är.
Denna gången glömde vi att lägga till oliverna men det är ju supergott till denna salladen! Pricken över i-et i all sallad tycker vi är att ringla över rejält med en god olivolja.
Ingredienser
- 1påse PureRice
- ½ rödlök
- ½ gurka
- 200g baby plommon tomater
- 150g fetaost
- 1msk oregano
- 3msk olivolja
- 1msk rödvinsvinäger
- 400g Cevapcici (djupfryst, Kryddade nötfärsbullar)
- Salt
Tillagning
Skölj riset i kallt vatten. Koka i saltat vatten i 3minuter.
Stek köttet enligt förpackningen.
Halvera tomaterna och lägg upp på en tallrik.
Skär löken i skivor, gurkan i bitar och lägg ner i tallriken.
Bryt osten i bitar och lägg på salladen.
Ringla över olivolja och vinäger och strö över oregano.
Lägg till PureRice och blanda ner i salladen.
Servera med Cevapcici.